hjemmeside-kim-bennike-2-1024x682

Dato

SAMSON ACADEMY RYKKER IND PÅ LYNDERUPGAARD GODS

Det første kursus på Lynderupgaard Gods, som er SAMSON Academys nye faste domicil, er nu gennemført. Et to-dages kursus for servicemontører fra SAMSON AGROLIZE servicepartner A.P. Jørgensen

Det er i særdeles attraktive omgivelser, SAMSON Academy nu kan afholde sine brugerkurser og tekniske kurser.

- Vi har hidtil afholdt kurserne på SAMSON fabrikken i Viborg, men nu, hvor vi efterhånden skal have mellem 500 og 600 kursister igennem om året, var vi på udkig efter en bedre løsning. Det har vi nu.

Her på Lynderupgaard Gods er der både et stort og opvarmet værksted, fine udendørsarealer med plads til at slå selv den bredeste SAMSON slangebom ud samt fine faciliteter til den mere teoretiske undervisning, forklarer Kim Bennike, der er ansvarlig for den tekniske træning hos SAMSON AGRO.

 

- Lynderupgaard Gods bliver nu vores faste uddannelsessted. Forplejning og overnatninger, når der er tale om kurser af flere dages varighed, klarer vi gennem en aftale med Hjarbæk Fjord Golfcenter, der ligger her lige ved siden af. De har typisk mindre travlt i de måneder, hvor vi afholder vores kurser, så det er helt ideelt.

Ideele rammer for SAMSON Academy

SAMSON Academy har nu fået faste rammer på Lynderupgaard Gods ved Hjarbæk Fjord, kun 20 km fra SAMSON AGRO fabrikken i Viborg. Her er der Ideele faciliteter både indendørs og udendørs.

Hjarbæk Fjord Golfcenter - overnatningsmuligheder.

Servicemontører

Første kursus i den nye faciliteter er et intensivt to-dages teknisk kursus for fem montører fra Samson Agrolize servicepartner A.P. Jørgensen i Ribe.

- De montører, der skal servicere gyllevogne rundt omkring i landet, kommer først gennem et "Stage I" tre-dages kursus. Dette kursus efterfølges af et to-dages "Stage II" kursus for erfarne servicefolk, og det er et sådant opfølgningskursus, folkene fra A.P. Jørgensen i dag deltager i, fortæller Kim Bennike.

Undervisningen forestås af Niels Peter Christensen og Jan Worup, begge serviceteknikere med tæt relation til udviklingsafdelingen hos SAMSON AGRO.

- På den måde er der kort vej for ethvert praktisk problem ude fra marken og ind til SAMSON fabrikken. Det betyder, vi får særdeles kvalificeret feedback på tekniske detaljer i brugen af maskinerne, ligesom montørerne udveksler detaljer og fiduser med hinanden, fortæller Niels Peter Christensen, der i sin hverdag også fungerer som telefon hot-line for montørerne.

 

Niels Peter Christensen er servicetekniker hos SAMSON AGRO og ved alt, hvad der er værd at vide om blandt andet de nye SAMSON SHB4-bomme. Med ham i telefonen bliver vejen fra praktiske erfaringer i marken til SAMSON AGROs udviklingsafdeling meget kort.

Som enhver ved, kan man ikke forudsige ethvert teknisk problem ud i al fremtid i en servicehåndbog, da det er avancerede maskiner med elektronisk udstyr, der skal fungere med for eksempel traktorernes GPS, bedrifternes og maskinstationernes managementprogrammer, når gylleudbringningen skal foregå med præcision - i højsæsonen ofte i døgndrift.

Kabinemylder

Samspillet mellem John Deere traktorens avancerede skærme og maskinen er helt afgørende. Disse altafgørende funktioner trænes naturligvis intensivt for både nye brugere af SAMSON maskiner og for de teknikere, der skal fejlfinde og finde, hvis der opstår en løs forbindelse.

Øvelser i diagnosticering

Inde i kursuslokalet gennemgås såvel nye og ældre versioner af styringssystemer som for eksempel SlurryMaster og andet udstyr for montørerne. For eksempel gennemgås de seneste opdateringer i menustruktur, ligesom der trænes i fejlfinding ved hjælp af den diagnosticeringscomputer, en SAMSON-montør altid har ved hånden.

- For eksempel kan vi simulere fejl for at træne hurtigere diagnosticering, lyder det fra Kim Bennike.

Kim Bennike er ansvarlig for såvel bruger kurser som teknikerkurser for Samson Agrolize servicemontører. Her viser han et specialværktøj, der bruges ved lejeskift på pumper. - Her i det store opvarmede værksted kan vi have de store SAMSON vogne indenfor, når vi tilbyder de brugerkurser, der følger med enhver ny SAMSON gyllevogn.

- Til de lige så vigtige, med lidt mere grove øvelser, må kursisterne en tur i værkstedet. For eksempel kan vi her træne en både smartere og hurtigere måde at skrifte lejer eller pumpehjul ved hjælp af et specialværktøj. Det kan, vi her i den opvarmede maskinhal, hvor vi introducerer brugen af et specialværktøj for servicemontørerne.

Lynderupgaard Gods - kursusfaciliteter

Et samarbejde med Hjarbæk Fjord Golfcenter lige ved siden af Lynderupgaard Gods sikrer såvel overnatningsfaciliteter og forplejning for SAMSON Academys kursister. Hanne Glerup har ansvaret for at alt det praktiske, udover undervisning, for kursister og undervisere og står klar til at rykke ind med frokosten ved kursuslokalet.