3-2048x1365

Dato

NYT SAMSON-SELSKAB STYRKER SALG OG SERVICE

Fremover skal SAMSON AGRO A/S producere og SAMSON AGROLIZE A/S tage sig af forhandling og service i hele Danmark.

Nærhed til kunderne og optimal service er kodeordene bag et helt nyt selskab i Samson-koncernen. Fra 1. november 2016 er SAMSON AGROLIZE A/S på banen som fremtidig eneforhandler af SAMSON AGROs produkter i Danmark og tillige klar til at håndtere opstart og garanti på maskinerne. Seks udvalgte servicepartnere sikrer den efterfølgende service og reservedele til de rundt regnet 1000 Samson-maskiner, der allerede kører i Danmark, og til de mange, der kommer til at køre fremover.

I Samson-hovedkvarteret i Viborg bliver Henrik Kirketerp-Møller direktør for det nye SAMSON AGROLIZE A/S. Samson har arbejdet med udvikling af det nye koncept gennem længere tid. Det kommer også til at omfatte Danmarks største brugtcenter for naturgødnings-relaterede maskiner. I 2017 rykker SAMSON AGROLIZE A/S ind i sin egen, nyopførte bygning ved SAMSON AGRO A/S på Vestermarksvej i Viborg. Her får det nye Samson-selskab omkring 5000 kvadratmeter med værksted, lager, showroom og en stor hal til brugte, fabriksrenoverede maskiner.

Forhandlere bliver partnere

”Markedet udvikler sig i en retning, hvor kunderne ønsker at komme tættere på fabrikanten, og den udvikling har vi i SAMSON AGRO besluttet at følge til dørs. Det gør, at vi simpelthen er nødt til at gå selv på formarkedet. Det vil fremover ske i et tæt samarbejde med seks servicepartnere rundt om i landet. Det er nogle af vores tidligere forhandlere, som nu i stedet bliver servicepartnere og kommer til at tage sig af eftermarkedet”, fortæller SAMSON AGROs administrerende direktør, Lars Henriksen.

”Vi har opsagt vores øvrige forhandlere, men de kan naturligvis regne med vores fulde og loyale opbakning også i perioden frem til, at forhandleraftalerne ophører. Samson har haft et net af rigtig dygtige forhandlere, som vi har al mulig grund til at takke for mange års flot indsats”, siger Lars Henriksen.

Han ser i øvrigt frem til den nye struktur med store forventninger.

”Jeg er sikker på, at den vil være til stor fordel for den fremtidige distribution af Samson-maskinerne, både for kunderne og for fabrikken. Med udviklingen af fremtidens nye produkter er det afgørende vigtigt, at Samson er tæt på kunderne for at opnå de helt rigtige løsninger” fastslår SAMSON AGRO-direktør Lars Henriksen.

Skrappere krav

Direktøren for SAMSON AGROLIZE A/S, Henrik Kirketerp-Møller, lægger ikke skjul på nødvendigheden af at sikre Samson som førstevalg også fremover, hvor han imødeser stadig øgede krav til maskinerne.

”Vi vil helt sikkert blive mødt af endnu skrappere krav til driftssikkerhed, udvidede garantiperioder og servicekontrakter i fremtiden. Nye finansieringsformer og fuldserviceaftaler bliver hverdag. Det er specialist-opgaver, som vi ikke kan forvente, at maskinforhandlerne ønsker at løse i fremtiden. Med et relativt lille antal, men højteknologiske maskiner, er Samson derfor nødt til at sikre den direkte vej og kontakt til kunderne. Vi må nødvendigvis tilpasse os fremtidens kunder og fremtidens marked, hvis vi fortsat vil være med og i front”, siger direktør Henrik Kirketerp-Møller.

De brugte maskiner

Det nye brugtcenter kommer til at spille en helt særlig rolle i SAMSON AGROLIZE-bygningen i Viborg.

”Vi vil skabe et center for naturgødningsmaskiner med mulighed for at lave fabriksrenoveringer. Det vil blive brugte, toprenoverede maskiner, som vi sender ud til fortsat aktiv tjeneste og med garanti. Rigtig mange veltjente maskiner kan jo udmærket tage en ekstra tørn, ofte i en årrække, blot de får en grundig renovering. Ingen er bedre til dét, end fabrikken, der har fremstillet rigtig mange af dem, og som har den nødvendige specialviden”, forklarer Henrik Kirketerp-Møller.

”Derfor agter vi at samle brugte naturgødnings-relaterede maskiner hos SAMSON AGROLIZE. Dermed vil ingen være i tvivl om, hvor man skal køre hen, når man ønsker en velkørende brugt maskine”.

Prioriterede specialister

I valget af servicepartnere har det naturligvis også været vigtigt at sikre den optimale geografiske placering. Hver servicepartner rundt om i landet har minimum to prioriterede Samson-specialister med egne servicevogne. Dermed er der garanti for, at der altid er kort vej til Samson-service, uanset hvor i Danmark, kunderne bor.

Mens eftermarkedet med service således fremover varetages af de seks servicepartnere, vil SAMSON AGROLIZE selv håndtere formarkedet med salg af nye og brugte maskiner, opstart og garantiforpligtelserne.

”Lidt firkantet kan vi også sige, at hos SAMSON AGROLIZE sælger vi maskinerne og klarer efterfølgende alt det, der så er gratis for kunderne. Eftermarkedet med den løbende servicering og salg af reservedele klarer vores servicepartnere. Deres servicemontører er som Samson-specialister prioriteret til service på Samson-maskiner. Og de er klar til at rykke ud også uden for normal arbejdstid”, forklarer Henrik Kirketerp-Møller.

Kunderne ønsker nærhed

Samson har en meget høj markedsandel på gyllevogne og møgspredere. Med det hidtidige forhandler- og servicesystem har der været langt imellem Samson og kunderne. Det rådes der nu bod på med det nye selskab, som kommer i direkte kontakt med de daglige brugere af maskinerne.

”Vi forstår udmærket kundernes ønske om nærhed og om at komme helt tæt på fabrikken. Samson ønsker at være loyal over for vores kunder, både når de skal købe, og når de har behov for service. Kunderne ønsker specialist-hjælp, og den skal komme hurtigt. Vores service skal simpelthen være helt i top. Det handler i høj grad om fokus på kunderne”, fastslår SAMSON AGROLIZE-direktør Henrik Kirketerp-Møller.

”Som kunde hos Samson skal man føle, at man er i sikker havn. Vi véd, at mange kunder ønsker at være tæt på fabrikanten. Det er jo i vidt omfang maskinstationer og større landbrug, der køber gyllevogne og møgspredere, og de vil have den tætte kontakt til fabrikanten”, siger Henrik Kirketerp-Møller.

Stor styrke fra start

SAMSON AGROLIZE A/S har sikret sig selv en optimal udgangsposition med stor mandskabsstyrke helt fra start. Otte medarbejdere fra Samson-koncernen, og heraf de seks direkte fra SAMSON AGRO A/S, rykker med over i det nye selskab.

”Det er afgørende vigtigt for SAMSON AGROLIZE, at vi kan mønstre stor erfaring på alle poster fra dag ét. Derfor kommer både servicechefen, servicesupport, servicemontører og sælgere alle med Samson-baggrund. Alle kender koncernen, alle kender SAMSON AGRO, og alle kender maskinerne”, forklarer Henrik Kirketerp-Møller.

Selv tjekkede direktøren ind hos Samson for et halvt år siden med ikke mindre end 26 år på bagen inden for handel til landbrugsbranchen.

Seks servicepartnere

Seks specialiserede servicepartnere vil fremover klare hele eftermarkedsopgaven gennem SAMSON AGROLIZE A/S.Geografisk er servicepartnerne placeret således, at der intet sted i landet er langt til at servicere en Samson-maskine.

Servicepartnerne er veletablerede maskinforhandlere, men Samson-produkterne glider ikke bare ind mellem en masse andre maskiner til landbruget. Hver servicepartner har prioriterede servicemontører, som dedikeres til Samson-service.

Hver Samson-servicemontør har naturligvis sin egen servicevogn samt et stort lager af reservedele til at håndtere alle generelle serviceopgaver, hvad enten det drejer sig om skift af hjullejer, slanger eller andre reparationer. SAMSON AGROLIZE og servicepartnerne er meget bevidste om, at der i sæsonerne ikke er tid til større og længevarende nedbrud på maskinerne.

Vagttelefonen sikrer, at servicemontørerne er klar til at rykke ud også uden for normal arbejdstid. Alle Samson-servicemontører opdateres løbende med uddannelse, der sikrer optimal håndtering og service af Samson-maskinerne.

De seks Samson Agrolize Servicepartnere er:

Nordjylland: Hjallerup Maskinforretning A/S

Midtjylland Øst: Traktor & Høstspecialisten A/S

Midtjylland Vest: J. Hundahl A/S

Syd- og Sønderjylland: A. P. Jørgensen

Fyn: Ringe Maskinforretning A/S

Sjælland: Karl Mertz A/S

 

Spørgsmål kan rettes til:

Adm. Direktør for SAMSON AGRO A/S Lars Henriksen tlf. 2969 6688, mail: lhe@samson-agro.com

Direktør for SAMSON AGROLIZE A/S Henrik Kirketerp-Møller tlf. 69 155 111, mail: hkm@samson-agrolize.dk