Hvem er vi?

April 2020

To nye SAMSON gyllevogne til 2020 sæsonen

JAKOB BRUHNS MASKINSTATION, SKODBORG HAR GYLLEUDBRINGNING SOM HOVEDAKTIVITET. TIL DENNE SÆSON ANSKAFFEDE HAN SIG 2 NYE SAMSON PGII GYLLEVOGNE.

– Man dør jo ikke af at køre en tur til Samson Agrolize ved Viborg efter en ny SAMSON gyllevogn.

Jakob Bruhn, Graasbølgaard i Skodborg har forud for denne sæson taget turen til Viborg to gange. Begge gange med en brugt SAMSON gyllevogn den ene vej og begge gange med en splinterny henholdsvis SAMSON PGII25 og en SAMSON PGII28 på tilbageturen.

– Det foregår sådan, at de har traktoren et par dage hos Samson Agrolize i Viborg, hvorefter det hele er tilpasset og jeg kan trille hjem igen med et køreklart sæt, hvor det hele spiller med traktorens GPS og skærme.

Jakob Bruhn ville egentlig kun have udskiftet den ældste SAMSON PGII fra 2008.

– Men så faldet det sig sådan, at jeg fik et godt tilbud om 2 vogne til den rigtige pris, og derfor fornyede jeg begge i samme handel.

130.000 TIL 150.000 TONS

Den første forårssæson med de 2 nye SAMSON gyllevogne er næsten slut og det er gået som forventet helt problemfrit.

– Kun én enkelt gang har jeg haft en telefonsamtale med Flemming Tind fra Samson Agrolize. Ellers har det kørt fantastisk.

Knapt 100.000 tons gylle ud af de årligt mellem 130.000 og 150.000 tons gylle fra Jakob Bruhns Maskinstations aktivitet er nu udbragt hos kunder i omegnen af Graasbølgaard nær Skodborg i det Sønderjyske.

De 2 SAMSON gyllevogne er virksomhedens hovedaktivitet og betjenes fortrinsvis af Jakob Bruhn selv og af faderen, som han overtog gården fra for godt en halv snes år siden.

– Jeg begyndte som helt ung med at investere i en brugt gyllevogn og lånte så min fars traktor. Det er snart 20 år siden, og nu kører jeg så med 2 nye SAMSON gyllevogne. Graasbølgaards 130 hektar drives i dag som en planteavlsbedrift og sådan har det været siden jeg overtog for godt 10 år siden.

DIGITALISERET KØRSEL

Gylleaktiviteten er fortsat maskinstationens hovedaktivitet.

– Det er mest kvæggårde heromkring, og hos mine kunder kører vi stort set kun med 24 meter plejespor. Jeg har alle markerne på GPS, enten med et elektronisk markkort fra kunden eller efter linjer jeg selv har lagt ind for kundernes marker, fortæller Jakob Bruhn.

Udover grej til gylleudbringning har Jakob Bruhn også en mejetærsker, river en del græs og kører med en frakørselsvogn til græs og majshøst.

TRANSPORT

Begge de 2 Fendt traktorer, der kører med SAMSON gyllevogne, har fronttanke. 

– Som strukturen er heromkring, henter jeg stort set al gyllen i kundernes tanke. Det er vel kun nogle ganske få dage i løbet af en sæson, hvor jeg bliver betjent af lastvogne til transport af gyllen.

Til vognene har Jakob Bruhn følgende redskaber: 2 sortjordsnedfældere, 2 slangebomme og 1 enkelt græsnedfælder.

– Jeg har holdt fast i SAMSON vognene i alle årene. Hver vinter rengør jeg vognene overalt og foretager et grundigt eftersyn, cirka hvert andet år piller jeg hjulene af og er i det hele taget grundig med at skifte pakdåser og lejer, så det hele kan køre uden stop i sæsonen, hvor vi i perioder kører i døgndrift.

– Og så vil jeg endnu engang fremhæve den tryghed, den gode service fra Samson Agrolize giver mig. Det er meget vigtigt, at vi kan køre hele tiden og hvis noget skulle ske, at vi kan få fat på service meget hurtigt, fremhæver Jakob Bruhn.

April, 2020.

da_DKDansk